bodybuilder

Mitt mål, högre testosteron!

Idag tänkte jag skriva om något som intresserar mig väldigt mycket, nämligen testosteron!

Stora muskler = Mycket testosteron

bodybuilder

Som säkert alla gymtränare vet är testosteronhalten i kroppen väldigt viktigt om man vill bygga muskler. Det är inte för inte som alla seriösa bodybuilders tar anabola steroider (AAS) för att ha en chans på tävlingar.

Jag har valt att aldrig börja med AAS, för om man gör det tror jag att man fastnar. Men det finns definitivt sätt för att maximera sina naturliga nivåer. Jag har läst mycket om detta, både forskning och broscience. Och jag har kommit fram till några olika pelare jag stöttar mig mot för att öka mina naturliga testosteron nivåer:

  1. Tung styrketräning
  2. Undvik uthållighets cardio, tex marathon
  3. Intervallträning
  4. Högt fett och proteinintag
  5. Mycket sömn
  6. Kosttillskott!

De bästa kosttillskotten för testoökning

Jag tänkte nu gå närmare in på de bästa tillskotten för att höja testo.

Dels finns det färdigblandade testoboosters man kan köra om man vill, men jag har valt att köra allt separat. De tillskott jag tar är: Zink, magnesium, omega 3, DAA, tribulus terrestris och D-vitamin (bara på vintern)

Här är en annan riktigt bra artikel om att öka testosteron naturligt som jag tagit en del inspiration från.

Något man dock inte ska underskatt är de genetiska faktorerna. Vissa personer har helt enkelt väldigt svårt att öka sina naturliga nivåer, men alla kan göra sitt bästa i alla fall! Har du riktigt lågt testosteron så kan du alltid gå till doktorn och få en TRT utskriven. Något jag för övrigt kan testa om är att mäta sina nivåer för att sedan göra alla förändringar och sen mäta igen lite senare. Då får man ett kvitto på hur bra det verkligen fungerar!

Lycka till med att öka ert testo!

Over and out